Pers

PERSBERICHT, Tiel 26 mei 2015

MUZIEK QUIZ TIEL MOET GUINNESS WORLD RECORDS VERBREKEN
“Tiel wederom op de kaart als evenementenstad”

TIEL - Op het horeca plein in Tiel wordt zondagmiddag 7 juni The Largest Music Quiz georganiseerd. De organisatie hoopt een nieuw wereldrecord te vestigen voor Guinness World Records. Deelnemen kan door middel van een (gratis) inschrijving op de website Largestmusicquiz.nl.

Het programma
Deelnemers zijn op 7 juni vanaf 13.00 uur van harte welkom op het horeca plein om hun deelnemersformulier op te halen. Vanaf dat moment kan men al volop genieten van de muzikale klanken van de coverband SOG en DJ Uzi. Om 15.00 uur start de daadwerkelijke quiz en wordt het aantal deelnemers geteld door de uit Londen overgevlogen jury van Guinness World Records. Om half vijf is de quiz afgelopen en na een half uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is en of het wereldrecord is verbroken. De afterparty duurt tot 20.00 uur.

750 deelnemers
De Largest Music Quiz wordt georganiseerd door stichting W.R.M.Q., opgericht door een groep vrijwilligers met passie voor muziek, horeca, evenementen en quizzen. Na diverse quizzen te hebben georganiseerd voor plaatselijke horeca bedrijven werd het tijd om het grootser aan te pakken. De doelstelling is 750 deelnemers. Het huidige record staat op 433 deelnemers. Deelnemen kan in teams van maximaal 5 personen.

Van The Beatles tot Avicci
De quiz bestaat uit 70 muziekvragen, ‘van toen tot nu’. Aan de hand van muziekfragmenten, foto’s en video’s wordt de kennis van het publiek op de proef gesteld. De vragen worden getoond op megaschermen. Deelnemende teams vullen hun antwoord in op het daarvoor uitgereikte formulier.

Gemeente Tiel hoofdsponsor
Het gehele event wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van tientallen bedrijven, veelal uit de regio. Gemeente Tiel heeft getekend als hoofdsponsor. Hiermee laten zij zien dat ze vernieuwende initiatieven steunen. Ook wordt Tiel hiermee wederom op de kaart gezet als evenementenstad.

Aanmelden
Groepen van maximaal 5 personen kunnen zich (gratis) aanmelden op de site largestmusicquiz.nl.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie – Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marjolein Sanderse, Marketing
T 06 13 47 23 04
E info@largestmusicquiz.nl